Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Αυτοκίνητα που τρέχουν με ανθρώπινο λίπος!


Κείμενο: Σταυρούλα Δημητροπούλου
Φωτογραφία: dralanbittner




Κι όμως έγινε κι αυτό. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια έχει ανοίξει μια έρευνα με αντικείμενο τις αξιώσεις του Δόκτορος Alan Bittner, πλαστικού χειρούργου, ότι έχει μετατρέψει λίπος που αφαιρέθηκε από ασθενείς του σε βιοντήζελ!

Ο κ. Bittner έγραψε στον ιστοχώρο του: « Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών μου ζητά να χρησιμοποιήσω το λίπος τους για καύσιμα - και έχω τόσο λίπος που δεν ξέρω τι να το κάνω. Οι ασθενείς μου όχι μόνο θέλουν να χάσουν τις «λαβές αγάπης» τους ή την πλαδαρή κοιλίτσα τους, αλλά επιθυμούν να συμμετάσχουν και στη διάσωση του πλανήτη….»

Ο ιστοχώρος lipodiesel.com, όμως, όπου και αναφέρονται οι εν λόγω οικολογικές ανησυχίες του συμπαθούς κ.Bittner, έχει διακοπεί από τότε και η κλινική του έχει κλείσει.



Σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes, ο Δρ Bittner υποστηρίζει ότι έχει διενεργήσει περισσότερες από 7.000 λιποαναρροφήσεις και θεωρεί ότι ένα γαλόνι λίπους θα παραγάγει, περίπου, ένα γαλόνι καυσίμων. Επιπλέον, πιστεύει ότι με τα λιποκαύσιμα, τα αυτοκίνητα μπορούν να διανύσουν την ίδια απόσταση που θα διένυαν με ντήζελ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινίσει αρκετά τον τρόπο με τον οποίον μετέτρεψε το λίπος, που απορροφήθηκε από τους ασθενείς του, σε καύσιμα.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινα ιατρικά απόβλητα στα οχήματα δύναμης.

To περιοδικό Blue Planet Magazine αποτελεί την μοναδική ανεξάρτητη δωρεάν περιοδική έκδοση για τον πλανήτη Γη και τους κατοίκους του
Περισσότερα στο site του περιοδικού
www.blue-planet.gr
Στηρίξτε αυτή την ανεξάρτητη προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου